MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona...
fot. 123RF

Czy wszystkie gatunki ryb są zdrowe? Podpowiadamy, jakie ryby warto wybierać, a których lepiej unikać ze względu na zanieczyszczenia

Karmazyn, ale tylko z certyfikatem

Organizacja Greenpeace, której misją jest ochrona bioróżnorodności, w 2010 roku dodała karmazyna do swojej czerwonej listy ryb i owoców morza.

Warto wiedzieć, że ryby tego gatunku potrzebują do rozwoju bardzo dużo czasu, gdyż od 1 do nawet 13 lat!

Ponieważ liczebność karmazynów w wodach morskich z roku na rok znacznie spada, a konsumenci chętnie wybierają ten gatunek ryby, obecne w sprzedaży mogą pochodzić z niekontrolowanego i niezrównoważonego rybołówstwa.

Jeśli bardzo cenisz smak karmazyna, wybierz rybę z certyfikatem MSC.

Zobacz również

Dramatyczna akcja reanimacyjna. Prąd poraził mężczyznę pracującego przy trakcji

Dramatyczna akcja reanimacyjna. Prąd poraził mężczyznę pracującego przy trakcji

Motocykliści integrowali się przy ognisku w Pile

Motocykliści integrowali się przy ognisku w Pile

Polecamy

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Pierwsze zdjęcia Liama Hemswortha jako Geralta z Rivii – zaskoczeni?

Pierwsze zdjęcia Liama Hemswortha jako Geralta z Rivii – zaskoczeni?