MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosowanie głodówek, szczególnie przez młode osoby, może...
fot. vadimgozhda/123RF

Fakty i mity na temat głodówek. Kiedy głodówka jest niebezpieczna?

FAKT: Częste głodówki zwiększają ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania

Stosowanie głodówek, szczególnie przez młode osoby, może zaburzać ich rytm okołodobowy i znacząco zwiększać ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania w przyszłości. Głównym objawem zaburzeń odżywiania jest zmiana dotychczasowego sposobu jedzenia.

Stosowanie głodówek zwiększa ryzyko rozwoju szczególnie anoreksji, gdzie lęk przed przybraniem na wadze prowadzi do wychudzenia i skrajnego niedożywienia.

Zobacz również

Gwiazdy rozgrzeją Morasko! Kto wystąpi na Wielki Grillowaniu UAM?

NOWE
Gwiazdy rozgrzeją Morasko! Kto wystąpi na Wielki Grillowaniu UAM?

IV publiczny przetarg ustny nieograniczony na sprzedaż
Materiał informacyjny

NOWE
IV publiczny przetarg ustny nieograniczony na sprzedaż

Polecamy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi